Ласерска машина за сечење, ласерска машина за гравирање, ласер машина Галво - златен ласер

Ласерскосечењенаткаенини со решеткасти решетки и загреани седишта во автомобил

Седиштата за автомобили се неопходни за патниците меѓу сите други автомобилски тапацири за внатрешни работи. Композитни материјали од стаклени влакна, душеци за топлинска изолација и плетени ткаенини за одвојување во производството на автомобилски седишта сега се повеќе се обработуваат од ласери. Нема потреба да чувате алат за матрици во вашата фабрика и работилница. Можете да реализирате обработка на текстил за сите видови седишта за автомобили со ласерски системи.

Не само полнењето во внатрешноста на столот, капакот на седиштето исто така игра улога. Навлака за седишта, изработена од кожа од синтетичка кожа, е погодна и за ласерска обработка.СО2 ласерскиот системза сечење е погоден за сечење на технички текстил, ткаенини од кожа и тапацир со голема прецизност. Аласерскиот систем Галвое идеален за перфорирање на дупките на капаците на седиштата. Може лесно да перфорира која било големина, која било количина и каков било распоред на дупки на капаците на седиштата.

автомобилски ентериери
загреана перница за седишта

Топлинскататехнологијазаавтомобилскитеседиштае доста честа апликација сега. Секоја иновација во технологијата не само што ги надградува производите, туку и посветува големо внимание на корисниците. Оптималната цел на термичката технологија е да создаде највисоко ниво на удобност за патниците и да ги подигне искуствата за возење. Традиционалниот процес за производство наавтомобилско загреано седиштее прво да се избришат перниците, а потоа да се зашијат проводните жици на перницата. Таквиот метод резултира со слаб ефект на сечење остава остатоци од материјал насекаде и одзема многу време. Додекамашината за ласерско сечење, од друга страна, ги поедноставува целите чекори на производство, ја подобрува ефикасноста на производството и заштедува производствени материјали и време за производителите. Од голема корист им е на клиентите со висококвалитетни места за контрола на климата.

Поврзани апликации за седишта

Седиште за автомобили за новороденчиња, засилувач за седишта, грејач на седиштата, грејачи на седиштата за автомобили, перница за седишта, капаче на седиштата, филтер за автомобил, седиште за контрола на климата, удобност на седиштето, потпирач за раце, термоелектрично загревање на седиштето за во автомобил

Применети материјали погодни за ласерска обработка

Неплетено

3Д мрежа од платно

Ткаенина од спејсер

Пена

Полиестер

Кожа

СТП кожа

Испратете ни ја пораката до нас:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Испратете ни ја пораката до нас:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Испратете ни ја пораката до нас:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја